Det närmar sig hemresa

Hej. Det är lördag. Imorgon är det fjärde advent och Hanna och jag byter ut Stockholm mot Enköping och Tärnsjö. Idag är en seg dag. Hanna är sjuk och har somnat i soffan. Jag har mjukstartat dagen med serier och frukost i sängen. Och julkalendern såklart, varje morgon när jag äter frukost! Är aldrig så duktig på att äta frukost som i december. Jag hade en idé om att vi kan bjuda över några vänner på pepparkaka, julmust och sällskapsspel, ska fråga om Hanna orkar. Sen vet man ju inte om några har tid med oss heller, men det är en senare fråga. 

Just nu längtar vi båda hem, jag längtar hem till mamma, till min 1,40-säng som känns som himmelriket jämfört med min lilla 90 här.. Jag längat efter en diskmaskin, mammas saffranlängder, farmor och farfar, att ha ett bord att bygga pussel på och vännerna hemma. Men framförallt mamma. Jag kan inte tala för Hanna... Men jag vet att hon längtar ihjäl sig efter att få gosa med Timmy - och jag förstår henne. Han är ju så otroligt söt! Men en dag och natt är det kvar innan vi får krama på dem därhemma. Än så länge är vi kvar och det är ju också rätt toppen! Bortsätt från att allt jag har att göra är att packa... Inte min toppensyssla. Men vad ska man göra? 

Kvällen igår var toppen, det var julavslutning med ungdomarna. Nu är det en månad kvar till nästa gång, lite tomt. Men det är väl nyttigt att få sakna varandra också. Nej, nu ska jag packa tror jag, så att jag blir av med eländet. Hejsvejs! 

Sista rycket

Hejhopp! Vi har bara två skoldagar kvar innan jullov, vilket känns väldigt skönt. Det ska bli så mysigt att få komma hem till mamma och inte göra någonting annat än att bygga pussel, se på filmer man velat se länge och softa. Sen ska jag sy en massa soffkudar och en gardin också, till ungdomsrummet i Rinkeby, men det är en annan femma. 

Vi har lämnat in slutuppsatsen i ledarskapskursen vi läser, och på torsdag ska vi redovisa dem på ett kreativt sätt. Tänk vad svårt det kan vara att vara kreativ och rolig på beställning.. Menmen, det går nog vägen trots allt. Det ska dock bli kul att höra alla andras redovisningar! Vi skulle välja de fem viktigaste värderingarna eller egenskaperna hs en ledare och argumentera för varför vi valt dem, hur kurslitteraturen och Bibeln stärker dem och hur det påverrkar vårt sätt att leda. Galet intressant och kul! Men lite klurigt också, det finns så mycket man vill få med och vi hade en ordtak på 2500 ord, då får man inte med allt som är bra. Klurigt! 

idag ska det tvättas och jag ska baka inför på ungdomskvällen på fredag, det är julavslutning och jag satsar! Det kommer att bli otroligt kul! Nu ska jag kila och se om Hanna har vaknat så att jag kan hämta hennes tvätt, ha det bra! 

Mary, did you know?

Hejsan! Jag sitter i kyrkan idag för att få en massa gjort. Och visst har jag fått en del gjort.. Men det går rätt trögt alltså... Om jag ska vara ärlig sitter jag mest och funderar på min predikan i februari.. Kanske inte helt rätt prioritering eftersom vi har en uppgift tills på måndag och en uppsats tills på fredag, och 60 sidor att läsa innan dess. Men jag tror att jag har listat ut vad jag ska predika om, och det känns ju grymt bra! Jag är så trött i huvudet, jag tänker nog för mycket tror jag. 

Men nu ska jag skriva lite på min uppsats, och sen kolla lite mer på uppggiften! Uppsatsen är så galet kul, vi ska skriva en uppsats (med källhänvisningar såklart) om de fem viktigaste egenskaperna/värderingarna för en kristen ledare. Klurigt? Ja. Kul? JA! Utmaningen blir väl mer att få till det akademiska språket och formalian, men det löser sig!

De andra ungdomsledarna kommer vid sex, vi ska bygga om lite. Det blir innebandy ikväll och vi ska göra om fikadelen till en innebandyplan.. hehe. Längtar faktiskt lite efter att få ta ut mig lite, jag borde börja träna. Det är ju så galet skönt att verkligen trötta ut kroppen, jag tröttar ju mest bara ut huvudet... Så ikväll, då tänker jag få alla kära ungdomar att bara släppa loss och vara lite crazy på innebandyplanen. 

Nu ska det studeras! Men jag skickar med ett tips på en riktigt bra jullåt här nedan. Pentatonix är helt fantastiska!