Blogga är inte vår grej

Alltså det här med att blogga verkar inte vara vår starka sida, det är väldigt lätt att glömma bort och sen har det plötsligt gått två veckor utan att vi skrivit något, men så kan det va. 
 
Vi har det bra här på praktiken i alla fall. Vår vecka har betstått av bibel på lätt svenska, ungdomsbönegrupp, praktiskt arbete, och ungdomssamling. Vi har startat upp en ny ungdomsbönegrupp här vilket känns väldigt roligt. Det är kul att få vara med och starta upp något nytt från grunden. Vi har bara hunnit med två träffar hittills men det har känts bra.
 
Annars så har veckan för min del mest handlat om predikoskrivande. Jag har fått förmånen att predika på söndag när ungdomsgruppen har gudstjänst. Det känns spännande, men väldigt nervöst.
Jag ska tala utifrån Apg 17:28: "Ty i Honom är det vi lever, rör oss och är till" så förhoppningsvis blir det bra. Vi får väl se efter imorgon. Ja det är väl typ det vi har hunnit med sedan ledarveckan.
 
   

Baklavaprovning

Nu är vi på plats på Götabro igen och ska snart be en aftonbön och avsluta denna dagen. Vi har hunnit med att kolla läget med de andra Sverige-praktikanterna, ätit två mål mat och andats in Gud lite extra i ett kvällsmöte. Ska bli spännande att se vad veckan har att erbjuda.

Det märkts allt tydligare att vi bor hos två sjuksköterskor... Det har liksom börja växa en längtan i mig att få sätta nålar på någon. Tokig grej. Men jag är fascinerad och är sugen på att prova. Men vem vet.. Kanske ställer Anton upp (efter lite övning på Pepino). 

Häromdagen fick vi förresten smaka baklava som Anton hade med sig hem. Det är en turkisk efterrätt och hejsanhoppsan vad gott det var. Snacka om att skenet kan bedra! Det blir det fler gånger, det ska jag se till! 

Nu ska här sovas, det är ju trots allt en dag imorgon också! Ha det bra alla tokstollar därute. 

Baklava, med lite vaniljglass. Smaskens! 

Till mitt försvar...

Jag måste ju få försvara mig lite!
Vi hade verkligen inte flippat i onsdags och tråkigt hade vi sannerligen inte! Sen kan det ju hända att Annie inte lika mycket uppskattade alla historier om på vilka olika sätt man kan bryta benen i kroppen på men då är ju det upp till henne kan ju jag tycka :) Jag kommer i alla fall vara proffs på latinska namn på saker och diverse medicinska termer när jag är klar med praktiken, eller ja proffs och proffs men jag kommer ju kunna mer än Annie i alla fall eftersom hon inte lyssnar. Vi har i vilket fall fått henne att börja tycka det är lite roligt efter att Julia förklarat hur man sätter nålar och lovat att vi ska få träna på att sätta nålar på Anton sen! Vi får väl se hur det går.
 
Vi har haft en väldigt trevlig vecka sedan sist vi bloggade. I fredags var det ungdomsgrupps mästerskap och efter det hade jag och Annie undervisning om bibeln. I lördags softade jag och Annie åkte till tekniska museet med sin far och sin bror. När hon kom tillbaka käkade vi hemma gjorde pizza och till efterrätt fick vi baklava med vaniljglass. Riktigt gott! 
Efter detta åkte vi till Antons föräldrar och kollade på melodifestivalen och åt en massa goda grejer. Jag var väl inte direkt så aktivt tittande utan tyckte mest att det var trevligt att umgås. Jag vet inte ens hur vinnarbidraget gick.
 
I övrigt så har de denna vecka hängt upp sig mycket på hur jag pratar och att jag pratar fel, så här kommer nu en ordlista som man kan använda om man inte förstår vad jag säger: :)
  • Bröve- bredvid
  • Klöpp- klippa
  • Tröck- trycka
  • Tröckigt- tråkigt
  • Jag lag den där- jag la den där
  • Tunn, tynnre, tynst- tunn, tunnare, tunnast
  • Ni fick ett äpple ivar- ni fick ett äpple var
  • Gina- gena
  • Lär- behöver (både nutid och framtid)
  • Lära- behövde (lär i dåtid)
Ja det var väl några av de ord som jag använder i fall någon inte förstår vad det betyder.
 
Nu är vi i alla fall tillbaka på Götabro igen för att ha en ledarvecka, vi ska vara här till på fredag och få undervisning och ha mentorssamtal m.m. Det ska bli trevligt att få träffa alla igen men det känns som man missar en vecka av praktiken och det känns sådär, men, men, så kan det va.
 
Det var nog allt för nu!