Mot barnläger!

Oj vad mycket vi har hunnit med sedan vi bloggade sist. I fredags var vi med på vår första ungdomssamling, vi diskuterade renovering av tonårsrummet, fick världens super fika och hade andakt. Efter andakten var det fritt att göra vad man ville och då spårade grabbarna, det flög bollar över hela rummet och Annie som kanske är den lite mer bollrädda av oss två försvann ganska snabbt. Men vi hade en väldigt trevlig kväll med ett skönt gäng ungdomar som jag tror vi kommer att trivas bra ihop med.
 
På lördagen var det sedan dags för bokbord, det var då vi skulle använda alla lådor som vi förberedde under onsdagen. Så mellan 13-16 så stod vi på Rinkeby torg och evangeliserade, bjöd på kaffe och var med om vår första explosion i Rinkeby. Plötsligt när vi stod där var det något som small sjukt högt och folk som satt inne på fiken sprang ut på torget för att titta men det syntes inget, så snart hade alla människor försvunnit in igen och allt rullade på som vanligt.
 
Under söndagen var det sedan dags för gudstjänst. Jag var i Husbykyrkan och ansvarade för en grupp mellan 10-12 år på söndagsskolan, det är förövrigt dessa barn som vi ska på läger med imorgon. Annie var i Rinkeby där hon fick vara med i deras söndagsskola med barnen mellan 3-5 år som hon om några veckor kommer att ansvar för. Efter mötet så var vi medbjudna hem till Antons föräldrar. Där tittade vi på finalen i hockey, jag var överlycklig eftersom jag nästan inte fått se något från OS överhuvudtaget, Annie var lite mer skeptisk då detta var hennes andra hockeymatch som hon sett i hela sitt liv. SKANDAL! Efter detta blev det mat och sedan softade vi i soffan och tittade på avslutningen av OS. Vi fick även lära oss att äta solrosfrön på rätt sätt, man måste tydligen kunna det om man ska bo i Rinkeby. Man ska tydligen bita på ett särskilt sätt och sedan trycka för att få ut själva fröet ur skalet, detta var dock något jag inte hade någon känsla för överhuvudtaget men, men jag får väl öva.
 
Igår var vi sedan lediga och jag tror inte att vi gjorde särskilt mycket vettigt under den dagen. På kvällen hade vi sedan bönegrupp och det blev en stor språklig tvist då jag menade att det hette tynnre och Annie och Julia påstod att det hette tunnare. Efter lite googlande framkom att ordet tynnre tillhör den uppländska dialekten men inte är jätte vanligt längre och att man därför skulle visa respekt mot de personer som fortfarande använder detta uttryck för det ger en bredd åt det svenska språket. Vi byggde även en slangbella på kvällen som man kunde sjukta iväg godis jätte hårt med. Sjukt kul!
Idag har vi jobbat lite och nu förbereder vi oss för att imorgon åka iväg på smajlläger med 30 barn från församlingen och vi blir borta till på söndag.
 
Det var väl typ allt för nu!